1 – Şehir Merkezi ve Motor Kiralama
Phuket’i de diğer adalar gibi motosiklet ile gezmeye karar verdik. Nereden kiralayabileceğimizi kaldığımız otele (Fulfill Phuket) danıştık ve onlar da hemen yanlarındaki Nim Rent Car dükkanını önerdiler. Sevimli teyzeden günlüğü 200 bahta (6.5$) 2 günlük motor kiraladık. Rehin olarak da Turgay’ın pasaport fotokopisini bıraktık. Ellişer bahttan iki gün için toplamda 100 baht (3$) benzin ücreti ödedik.

Motorun her yerini kontrol edip, fotoğraf ve videolarını çektikten sonra motorumuzu teslim aldık. Saat 11.30 gibi tüm işlemleri tamamlamış, yola koyulmuştuk. Phuket çok kocaman bir ada ve ana karaya karayolu ile bağlı. Adanın içinde bir sürü aracın trafikte seyrettiği çok şeritli ana yollar da mevcut. Bizim yaptığımız gibi adanın eski şehir merkezinden meşhur plajlarına doğru yol almak isteyince bu ana yollardan da geçmek gerekiyor. Yollar oldukça kalabalık, bazı merkezlere girişlerde trafik olduğu da oluyor. Motorumu kiralarım bir yanımda palmiyeler bir yanımda turkuaz deniz basarım gaza diye planlarınız varsa orası Phuket değil yani; Koh Phangan ya da Koh Lanta olabilir. 🙂 Motosiklet rotamız aşağıda.
2 – Surin Beach (Lokasyon)
Kaldığımız otelden yaklaşık bir saat yol aldıktan sonra Surin Beach’e ulaştık. Çok farklı ve güzel bir plaj. İlk defa böyle turkuaz rengi olan dalgalı bir plaj görüyoruz. Rengarenk şemsiyelerin kiralanabildiği sarı kumlu bu plajın kenarına park etmek ücretsiz. Plajın kenarında oldukça uygun fiyatlı yemek stantları var. Bence Phuket’teki plajların kumu beyaz değil. 🙂 Beyaz kum bence Tayland’da Koh Phangan ve Koh Samui’de var, buranın kumunun sarı olduğu kanısındayım. En azından onlara göre daha sarımsı. 😀
3 – Laem Sing View Point (Lokasyon)
Surin Beach’in suyunu test ettikten sonra yol üzerindeki Laem Sing View Point’e geldik. Seyir terasında konuştuğumuz insanlar terastan gözüken Cape Singh plajının çok güzel olduğunu söylediler. Seyir terasından Kamala Beach istikametinde 300 metre ilerde yol kenarında dizili motosikletlerin yanına park edip 400 metre yürüyerek ulaşılabiliyormuş. Oldukça bakir bir plaj olduğunu söylediler. Biz Turgay yeni denize girdiği için plaja inmeyip yola devam ettik.
4 – Kamala Beach (Lokasyon)
Saat 13.00 civarında Kalama Beach’e geldik. Upuzun, geniş bir plaj burası. Plajda şezlong kiralanabiliyor. Genel olarak hippi stili bir plaj yerine tatil kasabası havası var. Yaş ortalaması biraz yüksek. Plajın girişinde yine yemek stantları ve uygun fiyatlı yemek seçenekleri mevcut. Uygun derken ortalama diyelim. Mesela bazı yerlerde fruit shake 30 bahta bulunabilirken burada 60 baht. Normalde 200 bahta masaj yaptırılabiliyorken burada 400 baht. Yine de ucuz, sonuçta Tayland’ın en ünlü adalarından bir tanesinde zaman geçiriyoruz.
5 – Champ Noodles (Lokasyon)
Kamala Beach’ten ayrıldıktan sonra Patong merkeze doğru yol alırken karnımız zil çalmaya başlayınca yol kenarındaki çorbacı dikkatimizi çekti. Tayland’daki en güzel çorbalardan birini yedik burada, tadı damağımızda kaldı. Noodle tipini ve içindeki malzemeyi seçip sipariş veriyorsunuz. Biz white rice noodle seçtik. İki çorba 120 baht (4$) tuttu.
6 – Patong Beach (Lokasyon)
Kamala ile Patong arasını ana yoldan değil de deniz kıyısındaki yoldan gidince nispeten daha keyifli bir yoldan geçiliyor. Phuket’in en turistik yeri olan Patong Beach, upuzun kocaman bir sahile sahip. Çok kalabalık olan bu bölgede sağlı sollu bir sürü barların olması bölgeyi daha da hareketlendiriyor. Su sporları yapılabilecek alan da mevcut. Örneğin bir saat Jet Ski kiralama bedeli 1800 baht (60$).

7 – Paradise Beach (Lokasyon) & Freedom Beach (Lokasyon)
Patong Beach’ten Paradise Beach’e doğru devam ettik. Haritada Paradise Beach yazan yere geldiğinizde görevliler sizi durdurup motosikletinizi park ettiriyorlar ve her yarım saatte bir kalkan shuttle servisi ile ücretsiz olarak plaja taşıyorlar. Servis koymalarının sebebinin büyük ihtimalle oldukça dik olan iniş yolu olduğunu düşündük. Sıkıntı şu ki özel olan bu plaja giriş kişi başı 200 baht (6.5$) ve biz Paradise Beach’e doğru giderken bu ayrıntıyı gözden kaçırmışız. Para vermeden gidebileceğimiz bir sürü plaj olunca sahile inmekten vazgeçtik.
Freedom Beach de aynı bölgedeki bir diğer ücretli plaj. 200 baht (6.5$) karşılığında motoru park ettikten sonra 1-2 km yürüyerek bu plaja ulaşılıyor. İnternetteki resimleri ve yorumları gayet tatmin edici olsa da para vermek istemedik ve yolumuza devam ettik.
8 – Tri Trang Beach (Lokasyon)
Dönüş yolu üzerinde minicik bir plaja rastladık. Göz atmak için indiğimizde yerli bir ailenin piknik yaptığını gördük. Aralarından geçip sahildeki ağaca asılı olan salıncakta bir süre oynadıktan sonra plajı piknik yapanlara bırakmaya karar verdik. Buradaki kum çok hoşumuza gitti. Dalga geldikçe kumun içine gömülen ayaklarımız sanki kumun altı boşmuş hissi veriyordu. Minik bir yüzme molasında sonra yola koyulduk.
9 – Karon Beach (Lokasyon)
Phuket’in en büyük plajlardan bir tanesi Karon Beach sanırım, Paragliding plajı diyebiliriz. O kadar çok rengarenk gülümseyen yüz var ki etrafta. 🙂 Barların, pubların restoranların olduğu hiç kıpırdamadan tüm tatili geçirebileceğiniz büyük bir kasaba burası. Denizi de diğer plajlara göre daha serin.
10 – Kata Beach (Lokasyon)
Karon Beach’den biraz daha güneye devam edip Kata Beach’e geldik. Kata Beach nispeten daha sakin geldi bize. Gün batımına denk gelmemiz sebebiyle de olabilir. Yine uzun bir plajı ve hafif dalgalı bir denizi var. Civarda bir sürü kafe ve restoranların olması da burayı cazip kılıyor.
11 – Karon View Point (Lokasyon)
Akşamüstü saat 17.00 civarında önünden geçerken bu hoş bir seyir terasında bir mola verdik. Herhangi bir ücret almıyorlar. Çevremizdeki bir sürü insanla beraber manzarayı izledik. Phuket şimdiye kadar gördüğümüz Tayland adalarına göre oldukça kalabalıktı.

12 – The Free Bird Bar (Lokasyon)
Biraz daha ilerledikten sonra benim bira krizim tuttu. Önce manzarası için After Beach‘de durmak istedik ama küçük biranın 100 baht olduğunu duyunca kaçtık. Bir süre sonra manzarası olmayan yaşlı Avrupalı amcaların takıldığı bir puba oturduk. Biranın 60 baht olması bizi oldukça motive etti. Turgay çevrede yaşayan insanların gittiğini varsaydığı salaş yerlere gitmeyi çok seviyor. Buranın tek farkı burada yaşadığını tahmin ettiğimiz kişilerin Asyalı değil de Avrupalı olmasıydı. Ya da ortada böyle bir durum yok biz abarttık, turistlerin takıldığı ucuz içkiler satan basit bir bar da olabilir. İnsan gezerken böyle şeyleri konuşuyor işte. 🙂

13 – Naiharn Beach (Lokasyon)
Tüm hızımızla adanın güneyine doğru ilerliyorduk. Motorumuzu plajın kenarına park ettikten sonra plaja yürümeye başladık. Romantik bir gün batımı için mükemmel bir plaj. Sahilde herhangi bir restoran ya da bar gözümüze çarpmadı. Etrafta arabaları ile gelmiş, plajın kenarına çekip denize giren insanlar vardı. Adanın popüler plajları olan Patong, Karon ve Kata Beach’e nazaran daha sakin bir plaj. Uzun bir kumsal ve hafif dalgalı bir denizi var.
14 – Windmill Viewpoint (Lokasyon)
Normalde gün batımını izlemek için çok keyifli bir yer diye tahmin ediyoruz ama biz güneşin batışını Hat Naiharn Beach’de izlediğimiz için burada gün kararana kadar zaman geçirdik. İnsanlarla beraber tepeye oturup manzaranın keyfini çıkardık. Hava karardıktan ve etraf sessizleştikten sonra motora atlayıp dönüş yoluna geçtik.
15 – Kata Night Market (Lokasyon)
Aradan geçen saatler karnımızı oldukça acıktırdı. Phuket’in gece pazarlarını keşfetmemiz gerektiğini düşündük. Kata gece pazarı küçük bir alanda olsa da yemek çeşitliliği açısından oldukça tatmin edici. Yiyecekler çok lezzetli ve dikkat çekici. Fiyatlar da çok çok ucuz değil ama makul. Atıştırmalıklar 100 baht civarında. Barbekü standının önünde uzun bir süre bekledikten sonra inanılmaz lezzetli ızgara etleri ortadaki masaların bir köşesinde yedik.
16 – Karon Night Market (Lokasyon)
Gündüz plajlarını gördüğümüz yerlerin gece de gece pazarlarını dolanmak çok keyifli oldu. Karon gece pazarı kocaman bir alana yayılmış ve daha çok kıyafet ve hediyelik eşya ağırlıklı bir pazar. Pazarın girişinde oldukça dar bir alan yemek stantlarına ayrılmış. O kısımda satılan yiyecekler çok cezbedici gelmedi bize, birer tane spring roll alıp kaçtık. Dönüşte motoru park ettiğimiz yere yürürken Karon’da bir sürü restoran olduğunu fark ettik. Akşamı geçirmek için keyifli bir bölge bizce.
17 – Patong Night Market (Lokasyon)
Otele dönmek için saatin hala da erken olduğuna karar verip rotamızı Patong’a çevirdik. Girişteki Malin Plaza’nın hemen yanındaki gece pazarına ve sokağın karşısındaki Dragon Market’e geçtik. Daha önceki gece pazarlarında karnımızı doyurduğumuz için burada tatlı kısmına geçtik ve roll dondurmalardan sonunda denedik. :)) Daha önceden bu leziz şeyi yemeyerek çok şey kaybetmişiz.
Ardından Patong’un gece hayatına bir göz kırpıp otelimize döndük. Büyük gün yarın, çünkü Songkran!!