Koh Tao dünyanın en ünlü dalış noktalarından bir tanesi. Turgay Kızıldeniz’le yarışamayacağını söylese de benim için muazzam bir deneyim oldu. 2 gün boyunca sabahın erken saatlerinde biz su altını keşfediyorduk.
Koh Tao’da 10 dan fazla dalış noktası var. Yani haftanın her günü 2 dalış yapıp tüm adayı keşfedebilirsiniz. Bu deneyimi size yaşatabilecek 100’den fazla da dalış okulu mevcut. İnternette araştırmak ve en iyi dalış okulunu bulmak bir seçenek hatta Turgay’ın aklında bir yer vardı ama ben şuraya soralım mı dediğim yerdeki kızın enerjisini çok beğendim. Yorumlar da iyi olunca kaydolduk.
Neden Scubadoo Dalış Okulu‘nu seçtik?
Açıkçası buraya gelmeden önce listemizde değildi. Tamamen tesadüf oldu. Öncelikle fiyatlar tüm adada hemen hemen aynı:
1 Dalış: 1000 Baht
2-5 Dalış: 900 Baht
5 ve üstü: 800 Baht
Tek dalıcının 5 dalış yapması şart değil, iki kişi yapsa da indirimden yararlanabiliyorsun. Biz 2 gün 2 kişi toplam 8 dalış yaptık.
- Tripadvisor yorumları çok iyi. Herkesi memnun edebilmeyi başarmışlar.
- Dalışları maksimum 4 kişi gerçekleştiriyorlar.
- Diğer dalgıçları bilmiyorum ama bizim dalış liderimiz Dean, 3 yıldır dalıyormuş. Turgay 4 yıldır dalıyor onun için sıkıntı yok ama benim gibi yeni bir dalıcıya güven verdi.
- Dalış okulu çok yeni açılmış o sebeple malzemeleri oldukça yeni.
- Gün içinde iki dalış düzenliyorlar. Sabah 6:45 ve öğlen 11:30, sabah dalışının çok kalabalık olacağını söylemişlerdi ama oldukça sakindi. Erken dalış yapınca hem daha çok balık görebilme şansınız oluyor hem de günün geri kalanı size kalıyor.
- Dalış için kullandıkları tekneyi beğendik, tekne ekipmanları da çok iyi. Sabah dalışlarında teknede çok basit bir kahvaltı veriyorlar. Kahvaltı hariç her şey harika, temiz ve düzenli. Tüpleri hemen teknede dolduruyorlar, malzeme sıkıntısı kesinlikle yok. Oturacak gölge alan ve güneşlenme yeri var. Tuvaletler temiz ve sınırsız çay kahve bisküvi servisi var daha ne olsun.

Daldığımız Yerler
Cuma 1. Dalış HTMS Sattakut
İlk dalışımız HTMS Sattakut batığına oldu. 2. Dünya Savaşı sırasında Amerikan kuvvetleri tarafından Japon adalarını işgal etmek için kullanılmış 1944 yapımı bu savaş gemisi, 2011 yılında batırılmış ve adanın en popüler dalış noktalarından bir tanesi olmuş. 20-30 metre metrelerde yer alan geminin üstüne inip etrafından dolaşılıyor. Su 28 derece civarında olduğu için dalış elbisesi olmadan dalıyor herkes. Görüş mesafesi 2-3 metreydi. Bu sebeple çok keyifli bir dalış olduğunu söyleyemeyiz. Oldukça yeni olduğundan geminin üzerindeki canlılık daha gelişmemişti. Ama biz yine de şanslıydık ve ilk dalışımızda bir deniz kaplumbağasıyla beraber yüzdük. 🙂
Cuma 2. Dalış White Rock
Sabah 6:15’da dalış merkezinde buluştuktan sonra hemen suya açılmıştık. İlk dalışımızı 7 civarında ikinci dalışı da 9 civarında gerçekleştirdik. İkinci dalış noktası adanın en büyük dalış noktalarından bir tanesi. İki büyük kaya parçasından oluşuyor ve maksimum 20 metre derinlikte. Burada deniz kaplumbağası, triggerfish, barracuda ve blue spotted stingray görmek mümkün. Biz hepsini gördük. Triggerfish’lere dikkat etmek lazım, yumurtalarının üzerinde dolaşmak keskin dişleriyle karşılaşmanıza sebep olabilir. 🙂
Cumartesi 1.ve 2. Dalış Chumphon Pinnacle
Ertesi gün yine sabahın erken saatlerinde denize açıldık ve iki dalışımızı da aynı yerde gerçekleştirdik. Söylenene göre Koh Tao Adasının en iyi dalış yeriymiş, kaçırmayın dediler. 30 metre derinlikten başlayıp 14 metrelerde bitiyor. Ben bir yıldız olduğum için 20 metre civarında takıldım.Turgay 3-5 metre daha aşağılarda dolandı. Su altı ve görüş mesafesi harikaydı, suyun içinde durup sonsuzluğu izledim. Bunu Turgay’dan çok duydum ve aynısını yapmaya başladım. Mümkün olduğu kadar az hareket edip derin derin nefes alarak suyun içinde öylece beklemek. İşte dalışın tüm olayı bu.
Dalışlarımızı yapıp, adayı da bir miktar turladıktan sonra yeni istikamet Koh Phangan!