Hua Hin’de geçen iki günümüz oldukça keyifliydi. Ama kalış süremiz artsaydı bu duygu ne kadar devam ederdi bilemiyorum. Burası yaş biraz ilerleyip emekli olduktan sonra gelip yaşamak için güzel bir yer. Hareketli gece hayatının aktığı sokaklardan geçerken yaş ortalamasının biraz yüksek olduğu hemen fark ediliyor.

Hua Hin aynı zamanda Bangkok’a yakınlığı ile çalışanlar için hafta sonu kaçamağı beldesi. Lüks oteller bunun için iyi bir alternatif ya da gördüğümüz kitesurf okullarından birine kayıt olup onların sunduğu konaklamalarda kalmak da bir diğer seçenek olabilir. Bizim gibi son anda planlara dahil olup rotaya eklenirse, Hua Hin’e trenle gelip, tren istasyonunu gezip, gece pazarına bir uğrayıp, bol bol deniz mahsulü yemek ve sahil kasabasını söyle bir turlamak da çok keyifli olabilir.

Nasıl Geldik?
Bangkok – Hua Hin Tren Yolculuğu
Tayland’da otobüs biletleri online olarak direk olarak otobüs firmasından alınamıyor. 12goasia ya da busonlineticket gibi sitelerden bir miktar hizmet bedeli ödeyerek alınabiliyor. Turizm acentaları diğer bir seçenek. Onlar da cüzi bir komisyon bedeli alıyorlar. Tren biletleri ise resmi siteden online olarak satılıyor. İngilizce sitesi de oldukça iyi.
Tayland körfezindeki Koh Tao, Koh Phangan, Koh Samui adalarına tekne seferlerinin düzenlendiği iskelelere ve Andaman Denizi tarafındaki Krabi ve Phuket adasına Bangkok’tan otobüs ile 12-13 saat sürelerde ulaşılabiliyor.
Otobüs değil de tren ile gideyim derseniz, her yere direk tren hattı yok ne yazık ki. Tren ile bir yere kadar gittikten sonra, iskeleye kadar otobüs ve sonrasında da feribota binerek adalara ulaşılıyor. Biz uzun bir seyahatte olduğumuz için bütçemize göre en uygun alternatifi seçtik. Tayland’da süreniz kısıtlıysa zaman kazanmak için uçak tercih edilebilir. Koh Samui ve Phuket adalarında hava alanı var mesela.
Yukarıdaki bilgileri değerlendirdikten sonra bize kolaylık olsun diye öncelik sırasına aldığımız Tayland körfezindeki adalara (Koh Tao, Koh Phangan, Koh Samui) direk gitmek yerine, araya bir lokasyon daha ekledik ve Hua Hin’e gitmeye karar verdik. Bize yarım saat mesafede olan Bangkok Hua Lamphong Railway Station‘a yürüyerek geldik. 12:30 gibi tren istasyonuna varmıştık. Bilet gişesinden kişi başı 94 Bahta (3 Dolar) biletlerimizi aldık (Tren kaçırma stresine girmemek için tren biletlerimizi online almadık. Zaten 3.sınıf tren biletleri genelde tren hareket edene kadar tren gişesinden bulunabiliyor). Tren, Bang Soe tren istasyonuna doğru kuzeye gidip, sonra güneye doğru yol almaya başlıyor, yol biraz uzuyor yani. 3.sınıf vagonda tren yolculuğu yapmak çok konforlu değil. Klima yok, vantilatör olmasına rağmen hava aşırı sıcak, koltuklar inanılmaz rahatsız, sürekli satıcılar bir şeyler satmaya çalışıyor ama ucuz. Nispeten daha konforlu yolculuk yapmak için bir üst sınıf tren ya da otobüs/uçak ideal. 17:55’ de Hua Hin’e varmıştık.
Nerede Kaldık?
Baan Khachatong Hotel (Lokasyon)
Genellikle konaklamamızı o şehre geliş ve gidişte kullanacağımız ulaşım aracına yakın bir yerde seçiyoruz ki arada taksi ücreti vermek zorunda kalmayalım. Tren istasyonuna 10 dakika mesafedeki otel odamız oldukça güzeldi ve kaldığımız en lüks otellerden biriydi.
Ücreti: Tuvaleti banyosu içinde klimalı oda ücreti 17 Dolar
Neler Yaptık?
Hua Hin Gece Pazarları
Tren istasyonuna yakın bir yerde kaldığımız için yürüyerek gidebileceğimiz iki tane gece pazarı vardı. Bir tanesi hemen kaldığımız otelin yanındaki nispeten küçük Grand Night Market. Restoran şeklindeki deniz ürünü satan yerler bize biraz pahalı geldi, birkaç tane ucuz stand olmasına rağmen çok oyalanmadık. Asıl büyük gece pazarının (Hua Hin Night Market) olduğu sokak çok hareketli ve kocaman. Yan yana bir sürü deniz mahsulü satan restoran var. Dondurmacı abla efsane. 40 Baht’a hayatımda yediğim en iyi hindistan cevizli dondurmalardan birini yedim:)
Hua Hin Soi Bintabaht Walking Street (Lokasyon)
Hua Hin bir çok Avrupalı’nın emeklilik mekanı, o sebeple şehre gelir gelmez yaş ortalamasının yükseldiği hemen hissediliyor. Bu cadde karşılıklı barların olduğu oldukça hareketli bir cadde. Canlı müzik de dinleyebileceğiniz bir çok alternatif karşınıza çıkıyor..
Tren İstasyonu (Lokasyon)
Şehirde en tarihi binası tren istasyonu. Eskiden kraliyet ailesi Hua Hin’e tatil amaçlı geldiği için özel bir bekleme salonları varmış. Zamanında askeri yönetim tarafından yıkılsa da orijinaline sadık kalınarak yenilenmiş. Tren istasyonunun tam karşısında da kütüphane varmış. Tren istasyonu 24 saat açık ve şehrin merkezinde. Biletlerinizi gelip gişeden alabiliyorsunuz.
Hua Hin plajı (Lokasyon)
Hua Hin, bizim deniz zevkimize pek hitap etmeyen upuzun, kocaman bir sahile sahip. Havanın kapalı olmasının yanı sıra yer yer kayalıklar var. Ayrıca rüzgarlı ve dalgalı. Biz denize girmedik ama sahil boyunca uzun bir yürüyüş yaptık.
Buradaki en önemli etkinlik sahilde dolanan atlardan birine binip poz vermek. Kitesurfing için de uygun olan sahilde sörf okulları da mevcut.
Meşhur Sokak Hua Hin 80 (Lokasyon)
Burası yine bir çok barın olduğu hareketli bir sokak. Hua Hin’in Pattaya gibi gece hayatı konusunda mimlenmiş bir durumu yok. Her ne kadar mekanlarda sizinle sohbet etmek için bekleyen Taylandlı kadınlar olsa da rahatsız edici değiller. Herhangi bir bara oturup bira içebilirsiniz.
Yeme-İçme
Hua Hin Seafood (Lokasyon)
Hua Hin gece pazarı oldukça büyük ve dolaşması keyifli. Bu sefer sokakta satılan yiyeceklerden yemek yerine restoranların önündeki barbekülerin nefis deniz mahsulü kokularını takip edip bir yere oturduk. Soslu deniz tarağı (baked scallop) ve ananaslı karides ve yanına da iki bira 400 Baht (13 Dolar) tuttu. Ortam güzel ama yemeklerin muhteşem olduğunu söyleyemeyiz. Daha ucuza çok daha lezzetli yemekler yemiştik.
Cafe 23 (Lokasyon)
Sahil yolunda yürürken karşımıza çıkan enteresan bulduğumuz bir bara oturduk ve happy hour biralarımızı içtik. Taylandlılar Vietnamlılar kadar olmasa da karaoke olayını çok seviyor. Müzik sesi gelen her yerde illaki gecenin sonunda bir Taylandlı mikrofonu kapıyor. Biranın tanesi 69 Baht (2.25 Dolar) Markette biralar 50-60 Baht civarında.
Vegetarian Food (Lokasyon)
Pilav yanına iki çeşit sebze yemeği 30 Baht (0.98 Dolar). Patsee-ew 50 Baht (1.63 Dolar). Ucuza bu kadar lezzetli yemek yeyince çok mutlu oluyoruz. Su da bedava. Genel olarak restoranların saatlerini kontrol etmek lazım bazı mekanlar akşam ya da sabah açık olabiliyorlar. Örneğin ilk gün bu restoranı arayıp bulamamıştık. Muhtemelen öğleden sonra kapanıyordu. 2. gün amacımıza ulaşıp muhteşem vejetaryen yemeklerini yeme keyfini yaşayabildik.
Ramen Cafe Huahin (Lokasyon)
Hua Hin 80 sokağında bir tur attıktan sonra karnımızı doyurmak için restoran aramaya başladık. Hem göze hem damağa hitap edecek şekilde lezzetli ramen yapan bu restoranda hem ucuz hem lezzetli olsun taleplerimiz hayat buldu. 40-60 Baht arasında menüsü olan bu mekanı sevdik. Bizi ağlatacak kadar acı olan yemekler Tayland’a vardığımızı hissettirdi.
Hua Hin’de mola verdikten sonra güneye inmeye devam ettik, sırada Koh Tao var.