Tayland’a geldikten sonra komşu ülke Burma ismini pek sık duyar olduk. Bagan’ı da çok merak ediyordum tutturdum Myanmar’a gidelim diye. Gezerken mantığımız vize parası vermeden ucuza bilet bulduğumuz yerlere gitmek olacak diye konuşmuştuk ama ben hemen yan çizdim.

İnternette online vizelerin reddedildiğini duyunca Chiang Mai konsolosluğundan başvuralım diye düşündük.  26 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 10’da konsolosluk binasındaydık.

Myanmar Consulate-General Chiang Mai

9/4 Maneenopparat Soi 3, Amphoe Mueang Chiang Mai, Thailand 50200

Çalışma Saatleri: 09:00 – 16:30

(Pazartesi-Cuma)

Tel: (66) (52) 004211

Fax: (66) (52) 004216

mcgchiangmai@gmail.com

consulate-chiangmai@mofa.gov.mm

messenger : mcgchaingmai

http://www.mcgchiangmai.org/index.php/en/

Turistik Vize için gerekli evraklar:

  • One completed application form /Başvuru Formu
  • One completed work history form/ İş geçmişi formu
  • Two photos with white background / 2 tane arkası beyaz fonda fotoğraf
  • One Passport Copy / Pasaport kopyası
  • Original Passport /Orijinal Pasaport
  • One copy of Hotel Booking (Print Out) / Otel rezervasyonu çıktısı
  • One copy of Air/ Bus ticket (Print Out) /Uçak bileti/otobüs bileti çıktısı

Başvuru ve iş geçmişi formlarını başvuru sırasında veriyorlar. Kalem ve masa da var rahat rahat formları doldurmanız için.

Turist vizesi ücreti 1600 Baht kişi başı, Baht olarak nakit ödeniyor.

3 iş gününde sonuçlanıyor. Biz Pazartesi başvurmuştuk Çarşamba gelip alabilirsiniz demişlerdi ve Çarşamba günü vizeyi basmışlar.

Vize süresi vize basıldıktan sonraki 3 ayı kapsıyor, tek girişli ve girdikten sonra 28 gün (4 hafta) geçerli.

İlk 2 gün için otel rezervasyonu gösterdik. Uçak biletlerini Chiang Mai-Yangon, Yangon-Kuala Lumpur olarak biz almıştık ama uçak rezervasyonu ya da otobüs bileti olarak koyanları da okuduk.

Meslek olarak Türkiye’de yaptığımız mesleklerimizi hala çalışıyor olarak yazdık. İşi bıraktık dünyayı geziyoruz demek pek akıllıca gelmedi. 🙂 Yukarıda belirtilenler dışında herhangi bir ekstra evrak koymadık.

Eğer fotoğrafınız yoksa ya da fotokopiye ihtiyacınız varsa sokağın başında bir dükkan var.

IMG_20181203_110123.jpgtoursit-visa-formwork-history-for-visa-applicant

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s