Chiang Mai’nin Gece Pazarları (Night Markets)

Chiang Mai’de akşam yemeklerimizin neredeyse hepsini gece pazarlarından yedik. Meraktan baktım şehir merkezinin nüfusu 160 bin kişiymiş, şehrin toplam nüfusu ise 1 milyon kişiye yaklaşıyormuş. Bence akşamları bütün şehir pazarlara iniyor, turistleri de koyunca tam bir cümbüş hali.

Ploen Ruedee Gece Pazarı (Ploen Ruedee Night Market)

Chiang Mai’ye ilk geldiğimizde uğradığımız gece pazarı burasıydı. Oldukça gösterişli, hareketli, renkli bir yer, biz gittiğimizde canlı müzik de vardı. Changklan Road üzerinde sağlı solu kıyafetten takıya, çantadan ayakkabıya bir sürü tezgah açılıyor ama bizim gözümüzde gece pazarları yemek anlamına geldiği için önceliğimiz yiyecek satılan pazarları bulmaktı hep. Ploen Ruedee ortasında oturma alanı olan yemek standlarının çevrelediği bir alan. Hot dog, patates kızartması, hamburger gibi daha uluslararası yemekler de mevcut. Fiyat olarak da biraz daha pahalı geldi bize diğer pazarlara göre. Ya da şehirde ilk gittiğimiz yer burasıydı ve Sukhothai’de Ayutthaya’da 70-80 Bahta bira içerken burada 100-120 Bahta çıkınca afalladık diyelim.  200 Bahta tuzda ızgara red tilapia balığı yedik.  Bu balık tatlı su çipurası diye geçiyor, benim en sevdiğim balık çipura; diyorum neden bu kadar lezzetli geldi:)

Pavillion Gece Pazarı (Pavillion Night Market)

Favori gece pazarımız burası oldu. Üst üste hep buraya gelip yedik çünkü yukarıdaki teyze çok güzel deniz mahsullü omlet yapıyordu. Omlet yapan çok yer var aslında gece pazarlarında ama üzerine sonradan eklediği soya filizlerini de bir iki sefer kavurduğu için ben çok sevdim.  Gece pazarlarında fiyatlar 30-200 Baht civarında örneğin; 5li gyoza 30-50 Baht, sushinin tanesi 5-10 Baht, noodle çeşitleri 50-70 Baht, kızarmış tavuk, et 50-100 Baht, meyve püreleri (fruit shake) 30-50 Baht, soyulmuş yemeye hazır meyveler 20-80 Baht. Tatlı menüleri çok gelişmemiş bence en meşhurları; banana pancake ve mango with sticky rice (pilavlı mango) Biz genelde geceyi 100-150 Bahta tamamladık.

Warorot Market (Kad Luang)

Aslında buraya tesadüfen gitmişiz. Festival (Loy Krathong and Yee Peng) zamanında Pae Gate’den Ping Nehrine inip oradan da etkinliklerin olduğu belediye binasının önüne geçmiştik. Üst üste iki gün boyunca bu yolu yaparken yol üzerindeki pazarda karnımızı doyurduk. Acaba festival yokken de pazar kuruluyor mu diye düşünürken şansımızı denemek istedik. Varmış hakikaten 🙂

Bu arada, Loy Krathong zamanı nehrin karşı kıyısı çok güzel ışıklandırılmıştı. Biz de festivalden sonra meraktan karşı kıyıya geçtik, meğersem gece hayatı orada kopuyormuş; bizim Kuruçeşme gibi. Dönüşte trafiğe kapalı Chansom Merorial Bridge’den geçtik ve tam da bu pazarın önüne çıktık, güzel bir yürüyüş yolu oldu. Bu Pazar aynı zamanda gündüz pazarı da, biz gece buranın önünde açılan standlardan yedik. Bu pazarın bir diğer özelliği de, meyve alabileceğiniz bir sürü manava ev sahipliği yapması.

Cumartesi Gece Pazarı (Saturday Night Market)

Saturday Night Market Walking Street – Wua Lai Road şehrin güney kısmında kalıyor. Güney kapısından çıkıp nehri geçer geçmez tezgahlar başlıyor ama asıl pazar yeri Wua Lai Road üzerinde olan kısım. Her yer o kadar rengarenk ki saatlerce dolaşasın geliyor. Hediyelik eşya almak için bire bir, 10-50 Bahta bir sürü minik şey alabilirsiniz. Biz seyahate yeni başladığımız için bir şey alacak yer yoktu sırt çantalarımızda onun için en çok yemek köşeleri ilgimizi çekti. Genellikle sağda solda yemekçilerin öbeklendiği ortalarında masa ve taburelerin olduğu alanlar var.

Pazar Gece Pazarı (Sunday Night Market)

Tha Pae Walking Street ya da Sunday Market (Walking Street) diye geçen Pazar günü pazarı;  Rachadamnoen sokağının bir ucundan diğer ucuna uzanan arada yemek alanlarının olduğu ama genel olarak giyim kuşam, incik boncuk satan insanların stand açtığı bir alan. Biz saat 18:00 gibi gittiğimizde kurulmuştu, normalde saat 16:00’dan gece yarısına kadar sürüyormuş. Burada en az iki saat kesin harcıyorsun dolanırken. Sokak aralarında müzik yapan bir çok insan var, kendi harçlığını çıkartan öğrenciler, tapınakların içinde şarkı söyleyen amcalar, dans eden teyzeler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close